Subsidie dagbesteding werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen

Leuk! Er is nu een interessante subsidie voor initiatieven die een  (arbeidsmatige) dagbesteding realiseren voor werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen. Ben je actief met een initiatief gericht op werk voor werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen dan is dit je kans. Er is per aanvraag maximaal € 25.000 subsidie beschikbaar.

Over het fonds

Voor (toekomstige) werknemers met forse verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen is het steeds moeilijker om een nuttige dagbesteding te vinden. Ook vanuit de Wmo wordt voor deze doelgroep een vorm van (arbeidsmatige) dagbesteding steeds kariger, omdat ook hier de gemeentelijke budgetten beperkt zijn. 

Steeds meer initiatieven komen met een concreet aanbod voor deze doelgroep. Vaak zijn dit private initiatieven die met ‘begeleidingsmiddelen vanuit de gemeente’ zelf de broek ophouden. Hierdoor zijn ze een stuk goedkoper dan de oude WSW bedrijven of grote zorgleveranciers met hun dagbestedingsaanbod. 

Het fonds stelt een startkapitaal beschikbaar voor Initiatieven die een werkaanbod creëren voor werknemers met verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen. 

Subsidie

  • De maximale subsidie per bijdrage is 25.000 euro.
  • Het fonds kan, naast startkapitaal, ook kennis bieden. 

Voorwaarden

Natuurlijk moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben de belangrijkste voor je op een rijtje gezet.

  • Het nieuwe initiatief creëert een substantieel aantal werkplekken voor werknemers met forse verstandelijke, fysieke of psychische beperkingen
  • Het nieuwe initiatief heeft een levensvatbare bedrijfsopzet
  • De aanvrager heeft een ANBI status
  • Er is sprake van een sluitende financiering (inclusief bijdrage Fonds) 

Meer informatie

Ga naar de subsidie