Arbeid en werkgelegenheid

Nieuwe subsidie voor ondersteuning van werknemers met beperkingen via technologie

Een interessante nieuwe subsidie voor samenwerkingsverbanden van werkgever, werknemer(s) met beperkingen, technologie-ontwikkelaars en ondersteuners. Tot 25 januari kan er subsidie worden aangevraagd voor het uitvoeren van pilots met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met beperkingen. In totaal is er 300.000 euro beschikbaar.

Over de subsidie

Het doel van dit subsidiethema is om via pilots ervaring op te doen met de implementatie van technologie ter ondersteuning van werknemers met beperkingen. Werkgevers, werknemers, ondersteuners zoals jobcoaches en arbeidsdeskundigen en ontwikkelaars en leveranciers van technologie kunnen zo samen de beste koers bepalen om werk toegankelijker te maken, de kwaliteit van werk te vergroten en de inzetbaarheid en/of productiviteit van werknemers met een arbeidsbeperking te verhogen.

Het beoogde resultaat is een set goede praktijken voor verdere opschaling van de beproefde technologie. Daarbij kan het zowel gaan om de ondersteuning van werknemers met beperkingen die al in dienst zijn als om inzet van technologie om werk mogelijk te maken voor ‘nieuwe’ werknemers met beperkingen.

Wie kan de subsidie aanvragen

De subsidie kan worden aangevraagd door samenwerkingsverbanden van werkgever, werknemer(s) met beperkingen, technologie-ontwikkelaars en ondersteuners.

Wanneer kun je de subsidie aanvragen

Je kunt de subsidie maar in een beperkte periode aanvragen, namelijk van 23 november 2018 tot 25 januari 2019.

Voorwaarden

Uiteraard moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet.

  • De aanvraag is een gezamenlijke inzending van een werkgever, werknemer(s) met beperkingen, technologie-ontwikkelaars en ondersteuners (i.e. professionals in het veld van werk en inkomen zoals jobcoaches, werkbegeleiders, arbeidsdeskundigen, re-integratieconsulenten). Alle genoemde partijen kunnen penvoerder zijn van de subsidieaanvraag. Partijen mogen bij meerdere aanvragen betrokken zijn.
  • Er is sprake van een concrete setting (bedrijf/ werkplek) waarin de pilot wordt uitgevoerd.
  • Er is sprake van bestaande technologie, die zich in elders (buiten het domein van werk) in de praktijk heeft bewezen

Aanvragen subsidie

Ga naar de subsidie.

Andere subsidies en fondsen op het gebied van arbeid en werk

Uiteraard zijn er meer subsidies en fondsen op het gebied van arbeid en werk. We geven je onderstaand alvast een overzicht van een aantal actuele subsidiemogelijkheden op dit gebied.

Gerelateerde fondsen en subsidies