Kunst, cultuur en media

Subsidie films over natuur, milieu en maatschappelijke thema's

Een ultieme subsidiemogelijkheid voor individuele kunstenaars en organisaties die bezig zijn met de ontwikkeling en realisatie van films over actuele thema’s op het gebied van natuur en milieu problematiek en sociaal maatschappelijke thema's. De subsidie is afkomstig van een relatief klein fonds, dus interessant wanneer je bij de reguliere filmfondsen niet binnen komt.

Actuele thema’s op het gebied van natuur en milieu problematiek en sociaal maatschappelijke thema's

De subsidie is bestemd voor het ontwikkelen en realiseren van films over actuele thema’s op het gebied van natuur en milieu problematiek en sociaal maatschappelijke thema's. 

Voor individuele kunstenaars en organisaties

De subsidie richt zich op zowel individuele kunstenaars en organisaties.
We denken dat deze subsidiemogelijkheid met name interessant is voor film- /documentaire makers die normaal bij de reguliere filmfondsen altijd buiten de boot vallen, en interesse hebben in bovenstaande onderwerpen. 
Ook organisaties kunnen subsidie aanvragen overigens.

Toepassing

  • Het stimuleren van de ontwikkeling en realisatie van films over actuele thema’s op het gebied van natuur en milieu problematiek en sociaal maatschappelijke   verhoudingen door het verlenen van financiële steun aan incidentele filmprojecten van individuele kunstenaars en organisaties
  • Het bevorderen van vertoning en distributie van deze films
  • Het leveren van een bijdrage aan de vernieuwing en innovatie op het gebied van maatschappelijk betrokken films door het organiseren van festivals, studiedagen en congressen

Meer informatie

Ga naar de subsidieverstrekker