Bouw en monumentenzorg

Subsidie voor het bouwen of verbouwen van een gemeenschapshuis of dorpshuis

Is er binnen de gemeenschap waarbinnen je actief bent grote behoefte een het bouwen of verbouwen van een gemeenschapshuis, dorpshuis of verenigingsgebouw waar veel inwoners van de gemeente, buurt of dorp elkaar kunnen ontmoeten, en is deze vrij toegankelijk voor iedereen? Er is nu een subsidie voor het ontwikkelen of herontwikkelen van een dergelijke gemeenschapsaccommodatie. De subsidie is aanzienlijk, namelijk maximaal 100.000 euro.

Subsidie voor dorpsgebouwen, verenigingsgebouwen en gemeenschapshuizen

De subsidie richt zich op het faciliteren van de ontwikkeling of herontwikkeling van een unieke en vrij toegankelijk gemeenschapsgebouw voor de betreffende kern zodat wordt voorzien in een brede ontmoetingsfunctie voor alle inwoners van de betreffende kern.

De subsidie kan worden aangevraagd door gemeenten, stichtingen, verenigingen en coöperaties die eigenaar zijn van en/of het beheer voeren over het gemeenschapsaccommodatie.

De belangrijkste voorwaarden op een rijtje

  • Het project is gericht op het bouwkundig aanpassen en/of uitbreiden van de gemeenschapsaccommodatie
  • Er is een grote maatschappelijke behoefte aan het project. Deze behoefte blijkt onder meer uit de directe bijdrage van inwoners en de gemeente in de ontwikkeling en exploitatie van de gemeenschapsaccommodatie. Het kan gaan om financiële of andere bijdragen
  • De gemeente heeft in haar accommodatiebeleid vastgelegd dat de gemeenschapsaccommodatie van maatschappelijke belang is en vrij toegankelijk is

Subsidie

De subsidie bedraagt maximaal €100.000,00..
Het te verstrekken subsidiebedrag bedraagt nooit meer dan de gemeentelijke financiële bijdrage.

Aanvragen

Ga naar de subsidie.