Kunst, cultuur en media

Subsidie voor illustratoren en beeldmakers

Tot 2 november kunnen professionele illustratoren en beeldmakers subsidie aanvragen voor kleinschalige, experimentele projecten op het gebied van illustratie, kinder- en jeugdboekenillustratie, strip en graphic novel. De maximum subsidie bedraagt € 5.000 en is met name bestemd voor materiaalkosten en honorarium. 

Over de subsidie

De subsidie richt zich kleinschalige, experimentele projecten op het gebied van illustratie, kinder- en jeugdboekenillustratie, strip en graphic novel.

Het dient te gaan om autonome illustratieprojecten gericht op innovatie en experiment in materiaal en techniek, het werken voor of met (nieuwe) media of bijzondere samenwerkingsvormen. 

Subsidiebedragen

De maximum subsidie bedraagt € 5.000 en is met name bestemd voor materiaalkosten en honorarium. Cofinanciering is verplicht en kan bestaan uit een eigen bijdrage, bijvoorbeeld in uren.

Beoordelingscriteria

Het fonds zal de aanvragen beoordelen samen met een aantal externe adviseurs. Hierbij letten ze o.a. op onderstaande aspecten.

  • Artistieke kwaliteit van het portfolio
  • Experimentele of verkennende waarde van het voorstel voor het domein van de illustratie, kinder- en jeugdboekenillustratie, strip of graphic novel
  • Samenhang tussen het plan en het beoogde resultaat en de aansluiting bij de doelstellingen van de Open Oproep

 Meer informatie

Ga naar de subsidieverstrekker