Algemeen

Tijdelijk subsidie voor kleine maatschappelijke initiatieven in Friesland tijdens de corona crisis

Voor kleine maatschappelijke initiatieven die de leefbaarheid tijdens de corona crisis vergroten is tijdelijk 500 euro per initiatief beschikbaar. Het gaat hierbij om kleine gebaren als blijk van medeeven, zoals het uitdelen van tulpen aan inwoners of muziek maken in de tuin van verzorgingshuizen.

Kleine maatschappelijke initiatieven

De subsidie is bedoeld voor kleine maatschappelijke initiatieven in Friesland, die de leefbaarheid in wijk, dorp of stad tijdens de coronacrisis vergroten.
Voorbeelden van kleine initiatieven zijn het uitdelen van tulpen aan inwoners of muziek maken in de tuin van verzorgingshuizen.

Per initiatief is maximaal € 500,- beschikbaar.

Fonds voor verbeteren leefbaarheid in wijk, dorp of stad

Het geld is afkomstig van een het Iepen Mienskipsfûns, een fonds. voor initiatieven die bijdragen aan de leefbaarheid van een wijk, dorp of eiland.
Ook projecten gericht op bijvoorbeeld kansen voor burgers, sociale innovatie, cultuur, duurzame dorpen, cultuurhistorie en landschap kunnen uit dit fonds gesubsidieerd wordeb.

De subsidie vanuit dit fonds wordt via een tendersysteem verdeel onder de aanvragers. In 2020 worden drie tenders opengesteld. Van 20 april tot en met 14 mei 17.00 uur is de tweede subsidieronde van 2020 geopend voor aanvragen. 

Meer informatie

Iepen Mienskipsfûns

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden