Algemeen

Tot 35.000 euro subsidie voor projecten leefbaarheid Friesland

Ben je woonachtig in Friesland en heb je een goed idee voor een project gericht op de leefbaarheid van je wijk, dorp of eiland dan kun je tot 7 oktober subsidie aanvragen. Er is subsidie mogelijk voor leefbaarheidsprojecten, maar ook voor projecten gericht op bijvoorbeeld burgers, sociale innovatie, cultuur, duurzame dorpen. cultuurhistorie en landschap. De subsidie bedraagt maximaal € 35.000,- per project. Nieuw projecten ontvangen nooit meer dan € 3.000

Iepen Mienskipsfûns

Het Iepen Mienskipsfûns verstrekt subsidie voor initiatieven van inwoners van Friesland om de leefbaarheid van de wijk, dorp, regio of eiland te verbeteren.

Met andere woorden: projecten die ervoor zorgen dat je prettig kunt wonen en leven in je wijk, dorp, regio of eiland. Denk bijvoorbeeld aan projecten op het gebied van leefbaarheid, kansen voor burgers en sociale innovatie. Maar denk ook aan projecten gericht op cultuur, duurzame dorpen en cultuurhistorie en landschap.

Bedragen

€ 3,6 miljoen subsidie per jaar.
De hoogte van de subsidieaanvraag bedraagt maximaal 40% van de subsidiabele kosten en bedraagt nooit meer dan € 3.000 voor nieuwe evenementen, € 10.000 voor kleine maatschappelijke initiatieven en € 35.000,- voor grote maatschappelijke initiatieven.

Meer informatie

Iepen Mienskipsfûns

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden