Algemeen

Vijf inspirerende artikelen over subsidies en fondsen in juni

Wij vinden het belangrijk dat je financiering kunt vinden voor je dromen, projecten en organisatie. Deze vijf recent geschreven artikelen over nieuwe subsidiemogelijkheden helpen je alvast een eindje op weg.

50 Subsidies voor kansarme jongeren

Ook kansarme jongeren verdienen toekomstpersectief. Gelukkig zijn er 50 subsidies en fondsen voor organisaties en projecten gericht op kansarme jongeren. We hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Nu subsidie aanvragen bij een van de meest interessante fondsen van Nederland

Gaat je hart sneller kloppen van zaken als sociale rechtvaardigheid, onderwijs, zorg of de samenleving? Vreemd genoeg is dit fonds vrij onbekend in Nederland. Maar als we je een tip mogen geven: zet het op je shortlist! Het fonds verstrekt namelijk financiële ondersteuning voor tal van mooie projecten.

Tot 14 juli subsidie aanvragen voor plaatselijke projecten!

Tot 14 juli kun je voor lokale projecten, zoals een ijsbaan, kinderboerderij, buurthuis of spelotheek, een aanvraag doen voor interessante donaties van € 15.000,-, € 7.500,- of € 5.000,-. Het moet gaan om goede doelen in de buurt, die een breed publiek aanspreken. Het verstrekkende fonds is niet in heel Nederland actief. Globaal genomen kun je aanhouden dat het werkgebied van dit fonds de provincies Groningen, Drenthe en Gelderland betreft.

Subsidie, ook als je niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie!

Wanneer je niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie, of is je aanvraag afgewezen, zijn er gelukkig alternatieven! Zo is er financiële ondersteuning mogelijk juist wanneer een project of organisatie niet in aanmerking komt voor overheidssubsidie! 

Top 25 gulste filantropen in Nederland

De gulste families in Nederland gaven gezamenlijk 246,4 miljoen weg aan het goede doelen volgens het NRC. Welke fondsen zijn gerelateerd aan deze gulle gevers? En wellicht belangrijker: welke soort projecten ondersteunen deze majeure gulle gevers? In dit artikel de top 25 van de fondsen achter de gulste gevers van Nederland.