Maatschappij en samenleving

Waterschade Limburg deels vergoed

Particulieren en bedrijven in Limburg die schade hebben geleden als gevolg van de wateroverlast, kunnen een tegemoetkoming krijgen. Staatssecretaris Hessing (BZK) heeft hiertoe besloten.

De staatssecretaris vindt dat de Wet tegemoetkoming schade bij rampen en zware ongevallen (WTS) van toepassing is op de Limburgse wateroverlast begin dit jaar. Het gaat daarbij om het deel van de Limburgse Maas waar geen waterkeringen aanwezig zijn en om een gebied in Venlo waar een demontabele damwand is bezweken.

Tegemoetkoming schade

De tegemoetkoming geldt voor onverzekerbare, onverhaalbare en onvermijdbare schade van particulieren en bedrijven. De schade moet het directe gevolg zijn van de wateroverlast. Voor vergoeding komen onder meer in aanmerking: schade aan de woning of het bedrijf, de inboedel en de kosten van evacuatie, teeltplanschade en bedrijfsschade.

Regeling

Om van de regeling gebruik te kunnen maken, moet de schade voor particulieren minimaal 500 Euro zijn en voor bedrijven minimaal 1000 Euro. De provincie Limburg zal de gedupeerden in het gebied over de tegemoetkoming informeren. Bron: Ministerie BKZ