Maatschappij en samenleving

Wijziging Tijdelijke subsidie stimuleringsregeling buurt, onderwijs en sport

De Tijdelijke stimuleringsregeling buurt, onderwijs en sport maakt het mogelijk gemeenten meerjarige specifieke uitkeringen te verstrekken voor de uitvoering van projecten ter verkleining van achterstanden in de wijk.

Subsidiebudget aanvraagperioden

De eerste aanvraagronde is 1gesloten. De tweede aanvraagronde sloot 1 april. Met de onderhavige regeling wordt in artikel 3a vastgelegd welk budget er ten hoogste beschikbaar is voor het verlenen van uitkeringen in de tweede aanvraagronde. Dat is euro 30 miljoen.

Tenderprocedure bij overschrijding bedrag

Indien het honoreren van alle aanvragen, die in de tweede ronde zijn ingediend en die voor een uitkering in aanmerking komen, zou leiden tot overschrijding van dat bedrag, wordt de tenderprocedure van artikel 4 van de Tijdelijke stimuleringsregeling buurt, onderwijs en sport toegepast.

Met de onderhavige regeling wordt de tekst van artikel 5 van de stimuleringsregeling op dat punt aangescherpt: op een aanvraag wordt pas beslist na de uiterste datum waarop het kan worden ingediend. Overigens kunnen aanvragen, die na een eventuele tenderprocedure worden afgewezen, opnieuw ingediend worden in de derde aanvraagronde.

Subsidiebudget voor derde en laatste aanvraagronde

Te zijner tijd zal op vergelijkbare wijze het budget vastgesteld worden voor de derde en laatste aanvraagronde, die 1 april sluit. Eventuele onderuitputting van het budget voor de tweede aanvraagronde zal betrokken worden bij het bepalen van het beschikbare budget voor de derde aanvraagronde.