Kunst, cultuur en media

Koppeling culturele initiatieven en subsidieregelingen

Dit najaar starten drie grote fondsen met matchmakers. Deze matchmakers gaan een verbinding leggen tussen de culturele initiatieven in grote en middelgrote steden en de verschillende subsidieregelingen van de fondsen.

Werkterrein en regelingen van de landelijke fondsen

Uitgangspunt is dat deze matchmakers aan de slag gaan als verbindingsofficieren tussen nieuwe culturele initiatieven die onlosmakelijk verbonden zijn met de stedelijke dynamiek, en de verschillende subsidieregelingen van de fondsen.

Ze informeren en adviseren makers en organisaties in hun regio over het werkterrein en regelingen van de landelijke fondsen. De matchmakers wijzen de fondsen daarnaast op actuele trends en ontwikkelingen vanuit hun positie middenin de lokale infrastructuur.

Met subsidies en donaties een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving bereiken

Met deze publiek-private samenwerking willen de fondsen beter aansluiten bij de veranderende cultuurdeelname in steden. Zij delen de ambitie om met hun subsidies en donaties een goede afspiegeling van de Nederlandse samenleving te bereiken.

Ook makers en initiatieven voor wie dit niet vanzelfsprekend is moeten de mogelijkheden van de fondsen kunnen benutten. 

Deelnemende Fondsen

De matchmakers zijn een initiatief van Fonds Podiumkunsten, Fonds voor Cultuurparticipatie en VSBfonds.

Start in acht steden

De matchmakers starten in acht steden: Almere, Heerlen, Tilburg, Eindhoven, Groningen, Arnhem, Utrecht en Den Haag. De fondsen gaan het netwerk verder vormgeven in afstemming met lokale en regionale organisaties.

In de opstartfase biedt de keuze voor deze acht steden gelegenheid ervaring op te doen, op basis waarvan gekeken wordt hoe het netwerk na het eerste jaar uitgebreid kan worden naar andere steden.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden