Financiering van investeringen in verhuurde of te verhuren woningen

Financieringen en kredieten
Financiering van investeringen in verhuurde of te verhuren woningen. Leningen zijn verkrijgbaar van € 75.000,- tot € 10.000.000,-.

Toepassing

Financiering van investeringen in verhuurde of te verhuren woningen bedoeld voor zakelijke doeleinden, zoals commerciële verhuur of uitponding.

Geschikt voor de aankoop van je eerste beleggingswoning, maar ook voor de (her)financiering van je portefeuille tot EUR 10 miljoen.

Leningen kunnen worden aangevraagd door natuurlijke personen, maar ook door rechtspersonen.

Financieringsbedragen

€ 75.000,- tot € 10.000.000,-.

Voorwaarden

 • Leningen zijn verkrijgbaar van EUR 75.000 tot EUR 10.000.000.
 • Het onderpand moet altijd een verhuurde of te verhuren woningen zijn, met eventueel een niet-woning (zoals een winkel) op de begane grond van het pand waarin ook de woningen gelegen zijn.
 • De maximale verstrekking hangt af van het onderpand.
 • Bij zelfstandige woningen of appartementen mag de hoogte van de lening niet meer bedragen dan 70% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat. Bij leningen boven de 50% van de waarde van het onderpand is aflossen verplicht.
 • Bij kamerverhuur mag de hoogte van de lening niet meer bedragen dan 60% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat en is aflossen verplicht boven de 40% van de waarde van het onderpand.
 • Bij niet-woningen (die gelegen moeten zijn in hetzelfde pand als de te financieren woningen) mag de hoogte van de lening niet meer bedragen dan 70% van de waarde van het onderpand in verhuurde staat en moet de lening volledig in 30 jaar worden afgelost. De huuropbrengst van de woningen in het pand dient voldoende te zijn om tenminste de rentelasten van de lening af te dekken.
 • Alleen vastgoed in de volgende steden wordt geaccepteerd:
  Alkmaar,Almere, Amersfoort Amsterdam* (Amstelveen, Diemen, Hoofddorp, Badhoevedorp, Zaanstad), Apeldoorn, Arnhem*, Breda*, Delft*, Den Haag (Leidschendam-Voorburg, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Zoetermeer), Deventer*, Eindhoven*, Enschede*, Gouda, Groningen*, Haarlem, Leeuwarden*, Leiden* (Leiderdorp, Oegstgeest), Maastricht*, Nijmegen*, Rotterdam* (Bergschenhoek, Berkel en Rodenrijs, Capelle a/d IJssel, Dordrecht, Krimpen a/d IJssel, Ridderkerk, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen), 's Hertogenbosch*, Tilburg*, Utrecht* (Hilversum, Nieuwegein, Zeist), Zwolle. (Kamerverhuur wordt alleen gefinancierd in de steden gemarkeerd met een *).
 • Bij een grotere portefeuille moet ten minste 75% van de woningen in deze steden gelegen zijn.

Restricties

 • De NIBC Vastgoed Hypotheek is niet bedoeld voor vastgoed voor eigen bewoning en/of uw pensioenvoorziening. 

Aanvragen

Neem contact op met een van de adviseurs, welke overingens niet verbonden zijn aan NIBC (zie links).