Subsidies
Fondsen

Subsidie voor gendergelijkheid en rechtvaardigheid

Het fonds verstrekt wereldwijd subsidie aan moedige, ambitieuze en expansieve vrouwenrechtenorganisaties en bewegingen voor gendergelijkheid om zinvolle veranderingen teweeg te brengen die langer dan ons leven zullen duren. Het fonds richt zich met name op gemarginaliseerde gemeenschappen en degenen die het meest worden getroffen door genderonrechtvaardigheid, waaronder cisgender- en transgendervrouwen en -meisjes, genderdiverse en niet-conforme mensen, raciale, religieuze en etnische minderheden, jongeren, sekswerkers; gehandicapten en leden van de LGBTQIA+-gemeenschap. Interessant is dat je geen geregistreerde niet-gouvernementele organisaties (NGO's) hoeft te zijn om voor financiering in aanmerking te komen. Je kunt dus ook als groep of beweging subsidie aanvragen. De hoogte van de subsidie varieert sterk, uiteenlopend van ca. $100 tot $1,5 miljoen dollar per aanvraag. Je kunt online een aanvraag indienen voor projecten in de hele wereld, met uitzondering van de Verenigde Staten. 

Jaarbudget:
US$ 16.088.264
Per uitgifte
US$ 81 - US$ 1.565.706
Indientermijn:
Doorlopend

Realiseer jouw ambitie

Realiseer jouw ambitie

Meld je hier aan

Toepassing

Financieel ondersteunen van vrouwenrechtenorganisaties en initiatieven en bewegingen op het gebied van vrouwenrechten en gendergelijkheid.

De subsidie richt zich op historisch gemarginaliseerde gemeenschappen en degenen die het meest worden getroffen door genderonrechtvaardigheid, waaronder cisgender- en transgendervrouwen en -meisjes, genderdiverse en niet-conforme mensen,raciale, religieuze en etnische minderheden, jongeren, sekswerkers; gehandicapten en leden van de LGBTQIA+-gemeenschap.

Het fonds heeft drie soorten subsidie voor je beschikbaar.

Algemene steun/ Innovatiesubsidie
Flexibele steun voor non-profitorganisaties: van programma's tot projecten en operationele uitgaven, waaronder huur, salarissen, communicatie en reizen.

Crisis subsidie
Urgente subsidie om te reageren op klimaat- en natuurrampen, crisissituaties op het gebied van de volksgezondheid of plotselinge en drastische toename van politiek geweld.

Reis- of evenemententoelage
Door de COVID-19 pandemie tijdelijk opgeschort door de verstrekker, maar de intentie is deze subsidiemogelijkheid in de toekomst weer mogelijk te maken.

Doelgroep

Organisaties en groeperingen die actief zijn op het gebied van vrouwenrechten en/of gendergelijkheid.
Groepen hoeven geen geregistreerde niet-gouvernementele organisaties (NGO's) te zijn om voor financiering in aanmerking te komen.

Werkgebied

Wereldwijd, maar aanvragen van organisaties en groeperingen in de Verenigde Staten worden zelden gehonoreerd.

Voorwaarden

 • De organisatie of beweging moet zich in de eerste plaats richten op het bevorderen van gendergelijkheid en dit doel moet duidelijk tot uiting komen in haar activiteiten
 • De financiering richt zich op historisch gemarginaliseerde gemeenschappen en degenen die het meest worden getroffen door genderonrechtvaardigheid, waaronder cisgender- en transgendervrouwen en -meisjes; genderdiverse en niet-conforme mensen; raciale, religieuze en etnische minderheden; jongeren; sekswerkers; gehandicapten; en leden van de LGBTQIA+-gemeenschap.

Restricties

 • Groepen die uitsluitend tot doel hebben inkomsten te genereren of liefdadigheid te verlenen aan personen komen niet in aanmerking
 • Op enkele uitzonderingen na financiert het fonds over het algemeen geen organisaties uit de VS
 • Onderstaande groeperingen komen niet voor subsidie in aanmerking:
  • Overheidsinstanties
  • Politieke partijen of verkiezingscampagnes
  • Internationale organisatie die projecten voorstelt met lokale partners

Subsidie

Per jaar is er ca. $16 miljoen dollar aan subsidie beschikbaar. 

De hoogte van de subsidie varieert sterk, uiteenlopend van ca. $100 tot $1,5 miljoen dollar per aanvraag. 

Aanvragen

Online, via de website van de verstrekker (zie links).

Hulp nodig met je aanvraag?

Alles leuk en aardig horen we je zeggen, maar ik ben geen specialist. Maar wij wel! Kom je er niet aan uit? We helpen je graag op weg. Kijk snel voor welke webinars je je kunt inschrijven. 

Ga naar de webinars
Webinar subsidieaanvragen fondswervingonline fondswerving

Contact

Funding informatie

Wij ondersteunen deze organisatie types
Non-profit
Onze aandacht gaat uit naar
Arbeid en werkgelegenheid
Maatschappij en samenleving
Natuur, milieu en energie
Onderwijs
Openbaar bestuur en regionaal beleid
Zorg en welzijn
Wij zijn werkzaam in
Internationaal Europa Ontwikkelingslanden Azie Afrika Arabische landen Zuid-Amerika Oceanie Nederland Provincie Drenthe Provincie Flevoland Provincie Friesland Provincie Gelderland Provincie Groningen Provincie Limburg Provincie Noord-Brabant Provincie Noord-Holland Provincie Overijssel Provincie Utrecht Provincie Zeeland Provincie Zuid-Holland Noord-Amerika
Deel deze pagina

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden