Subsidie voor o.a. zelfredzaamheid van mensen, sociaal ondernemen en sporten voor mensen met een verstandelijke en fysieke beperking

Fondsen, Financieringen en kredieten, Microkrediet
Maatschappelijk fonds, gericht op het bieden van een duurzaam toekomstperspectief aan groepen (kans)arme mensen in Nederland en het buitenland. Hierbij richt men zich op zelfredzaamheid.

Toepassing

De foundation investeert in de capaciteitsversterking van haar projectpartners, om daarmee zelfredzaamheid te bevorderen. Daartoe zetten ze financiële middelen én de kennis en expertise in van de bank achter de foundation, haar medewerkers, klanten en externe partners.

Financiële ondersteuning

Financiële ondersteuning Nederland
​Ondersteuning van organisaties met een landelijk bereik met geld (donaties), maar ook met kennis. Deze kennis kan afkomstig zijn uit de eigen organisatie of van externe partners. We bouwen aan meerjarige partnerschappen met inzet van financiële middelen en expertise op diverse terreinen. Hierdoor helpen wij deze goede doelen om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en hun organisatie te versterken.

Financiële ondersteuning buitenland
Kleine boeren via hun coöperaties toegang te verschaffen tot financiën, kennis en markten. Meerdere financiële instrumenten zijn inzetbaar. Donaties in het begin, als startkapitaal of voor trainingen. Al snel verschuift het accent van donaties naar leningen. 

Toepassingsgebied

Nederland
Afrika
Ethiopië, Ghana, Ivoorkust, Kenia, Mali, Mozambique, Rwanda, Senegal, Tanzania, Oeganda
Azië
Cambodja, Filipijnen, India, Indonesië, Laos, Sri Lanka, Vietnam

Latijns Amerika
Brazilië, Bolivia, Colombia, Ecuador, Mexico, Nicaragua, Peru

Aanvragen

Online aanvragen, via de website van het fonds (zie links).