Landbouw, visserij en platteland

1,2 Miljoen euro subsidie beschikbaar voor kennis en advies Akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt

Voor de openstelling Akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt is € 450.000,- subsidie beschikbaar voor agrarische ondernemers die als hoofdactiviteit akkerbouw en vollegrondsgroenteteelt bedrijven. Deze openstelling is vooral gericht op financiële ondersteuning bij het inwinnen van deskundig advies bij het maken van keuzes gericht op bedrijfsontwikkeling of bedrijfsbeëindiging.

Maximum subsidiebedrag

Het maximumsubsidiebedrag in deze aanvraagperiode is € 8.000,- per aanvrager.

Subsidie Jonge agrariërs

Voor de Jonge agrariërs is € 450.000,- beschikbaar voor starters jonger dan 40 jaar, die van plan zijn een agrarisch bedrijf te beginnen, en die nog niet eerder een landbouwbedrijf volledig in eigendom, pacht of erfpacht hebben gehad. Deze openstelling geeft financiële ondersteuning bij het door deskundigen laten opstellen van een ondernemingsplan. Het maximum subsidiebedrag in deze aanvraagperiode is € 1.900,- per aanvrager.

Subsidie Biologische landbouw

Voor de Biologische landbouw is € 300.000,- beschikbaar voor agrarische ondernemers die overwegen te starten met de biologische productiemethode. Deze openstelling geeft financiële ondersteuning bij het inwinnen van deskundig advies over het omschakelen naar de biologische productiemethode en de consequenties hiervan voor het bedrijf. Het maximum subsidiebedrag in deze aanvraagperiode is € 8.000,- per aanvrager.

Meer informatie

Regelingen landbouw en platteland