Maatschappij en samenleving

Nieuw fonds voor o.a. sportverenigingen in de maak

Eind mei zal er een nieuw nationaal fonds voor de sport gepresenteerd worden, mede omdat sportverenigingen het in het afgelopen coronajaar bijzonder zwaar hebben gehad. Wedstrijden en trainingen gingen veelal niet door. Kantineopbrengsten waren er niet of nauwelijks. En ook de binding met de vele vrijwilligers stond onder druk. Om de sportverenigingen in staat te stellen hun sleutelrol op het gebied van sociale cohesie en inclusie ook na corona te blijven vervullen, kiezen de twee initiatiefnemers voor een gezamenlijke financiële inspanning. Uitgangspunt van het fonds is te zorgen voor structurele ondersteuning.

Door na corona

Waarom een nieuw fonds, vraagt u zich misschien af. Sportverenigingen hebben het in het afgelopen coronajaar bijzonder zwaar gehad. Wedstrijden en trainingen gingen veelal niet door. Kantineopbrengsten waren er niet of nauwelijks. En ook de binding met de vele vrijwilligers stond onder druk. Om de sportverenigingen in staat te stellen hun sleutelrol op het gebied van sociale cohesie en inclusie ook na corona te blijven vervullen, kiezen de twee initiatiefnemers voor een gezamenlijke financiële inspanning. "We doen dit mede op basis van de resultaten en onderzoeken in een eerder gezamenlijk ondernomen studie rondom de financiering van de sport, waarvan de resultaten zijn opgenomen in het NOC*NSF-rapport Klinkende Munt".

Structurele ondersteuning

Het doel is niet alleen een eerste financiële injectie, maar een permanent fonds dat gaat zorgen voor structurele ondersteuning. Waarmee sportverenigingen en andere sportinitiatieven aan de bal kunnen blijven wat betreft hun niet weg te denken en o zo belangrijke rol voor de Nederlandse maatschappij.

Meer informatie

Meer informatie volgt later, vermoedelijk vanaf eind mei.

Andere subsidies en fondsen op het gebied van sport en recreatie

Tot de introductie van het nieuwe sportfonds, naar verwachting medio eind mei, onderstaand een overzicht met andere subsidies en fondsen op het gebied van sport en recreatie.

Gerelateerde fondsen en subsidies

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden