Maatschappij en samenleving

Pleegzorgorganisaties: vraag nu subsidie aan voor projecten gericht op kinderen van pleegouders

Binnen de pleegzorg komt dan ook steeds meer aandacht voor eigen kinderen van pleegouders. Dit is ook niet verwonderlijk omdat voor de continuïteit van een pleegzorgplaatsing het welzijn van de eigen kinderen van pleegouders, en hoe zij pleegzorg ervaren, van cruciaal belang is. Met deze tijdelijke subsidieronde wil de subsidieverstekker daarom initiatieven gericht op de eigen kinderen binnen het pleeggezin ondersteunen. Pleegzorgorganisaties, of hiermee intensief samenwerkende aanvragers, kunnen nu maximaal 25.000 euro subsidie aanvragen voor projecten die zich richten op de "eigen kinderen" van pleegouders. Projecten waarin lotgenotencontact/peersupport, natuurbeleving, sport&spel- en drama-activiteiten zijn opgenomen, hebben hierbij de duidelijke voorkeur van de subsidieverstrekker.

Continuïteit van een pleegzorgplaatsing

Voor de continuïteit van een pleegzorgplaatsing is het welzijn van de eigen kinderen van pleegouders en hoe zij pleegzorg ervaren, van cruciaal belang. Binnen de sector pleegzorg komt dan ook steeds meer aandacht voor eigen kinderen. Met deze subsidieronde wil de subsidieverstrekker initiatieven gericht op de eigen kinderen binnen het pleeggezin ondersteunen.

Je kunt binnen deze subsidieronde aanvragen indienen voor projecten die direct ten goede komen aan eigen kinderen van pleegouders. Dat kan overigens ook binnen de setting van het volledige pleeggezin zijn, waarbij pleegkinderen en pleegouders in het project worden meegenomen. Je kunt hierbij bijvoorbeeld denken aan projecten gericht op lotgenotencontact, jongerenparticipatie of gezinstrainingen t.b.v. het versterken van relaties.

Voorwaarden

We hebben de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje gezet:

  • De aanvrager is een pleegzorgorganisatie of werkt daar intensief mee samen
  • Eigen kinderen en daarnaast eventueel ook volledige pleeggezinnen vormen de doelgroep
  • Projecten waarin lotgenotencontact/peersupport, natuurbeleving, sport&spel- en drama-activiteiten zijn opgenomen, hebben de voorkeur

Subsidie

Het aangevraagde bedrag is minimaal € 5.000,- en maximaal € 25.000,-.

Eerst een vooraanvraag indienen

Deze call werkt met een vooraanvraag. Hierbij moet je eerst op één A4 een korte omschrijving van het project geven, de beoogde doelgroep en resultaten en het beoogde budget.
Op basis hiervan ontvang je eventueel een uitnodiging om een definitieve subsidieaanvraag in te dienen.

Dit moet je vermelden in je vooraanvraag
In je vooraanvraag van maximaal 1 A4 neemt u op:

  • Gegevens van je organisatie en contactpersoon
  • Korte omschrijving van het project
  • De doelgroep(en)
  • De beoogde resultaten, concreet geformuleerd
  • Globale inschatting van het benodigd budget en het aan te vragen bedrag

Meer informatie

Meer informatie over deze subsidie, of een projectaanvraag aanmaken.

Meer subsidies en fondsen voor projecten gericht op kinderen en/of jongeren

Gerelateerde fondsen en subsidies