Kunst, cultuur en media

Subsidie voor jong talent in klassieke muziek

Voor culturele projecten, met name voor van het ondersteunen van jong talent in de klassieke muziek is nu een interessante subsidie beschikbaar gekomen. In het verleden zijn bijvoorbeeld een nieuwjaarsconcert en een jont talenten concert gesubsidieerd.

Over de subsidie

De subsidie verstrekt subsidie aan culturele projecten, met name gericht op jong talent in de klassieke muziek, en alles wat hieraan gerelateerd is, zoals concerten.

Verrassend genoeg vertrekt het fonds ook subsidie voor wetenschappelijk onderzoek, vooral op het gebied van orthopedische chirurgie. 

Voorwaarden

Natuurlijk moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. De belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet.

  • Je aanvraag moet betrekking hebben op een van de bovenstaande toepassingen
  • Je aanvraag moet maatschappelijke waarde hebben
  • Aanvragen op orthopedisch worden getoetst op wetenschappelijke vernieuwing en verdieping van de orthopedie, of enig deelspecialisme

Voorbeelden gesubsidieerde projecten

Om je een idee te geven aan welke projecten in het verleden subsidie is verstrekt hebben we een lijstje gemaakt met verstrekte subsidies.

  • Subsidie voor het opzetten website en aanleggen van een database voor het registratie cohort naar de incidentie en behandeling van stress fracturen: € 2.500
  • Bijdrage kosten project “Anatomie van metatarsale V – bot morfologie en aanliggende proximale structuren” (stress fracturen): € 15.000.
  • Bijdrage Nieuwjaarsconcert van het Nederlands Blazers Ensemble € 5.000
  • Bijdrage muziekstudies bijzonder getalenteerde violisten. De betaalde bijdragen hebben betrekking op reiskosten inzake muziekstudies, € 2.450

Aanvragen

Ga naar de subsidie