Subsidie voor makers graffiti, hiphopmuziek, rap, break- en streetdance

Top dat er eindelijk een relevante subsidie is voor de soms toch wat ondergewaardeerde makers van urban arts, zoals graffiti, hiphopmuziek, rap, break- en streetdance! Via een culturele instelling kunnen zij zich als maker kan ontwikkelen door onder begeleiding van professionals één of meerdere eindproducten te realiseren. De subsidie bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 25.000 per project. 

Ontwikkeling urban arts talent

Binnenkort is het zover, en kan er subsidie worden aangevraagd voor een ontwikkelingstraject waarin een urban arts talent zich als maker kan ontwikkelen door onder begeleiding van professionals één of meerdere eindproducten te realiseren.

Urban arts is overigens een verzamelnaam voor kunstuitingen die hun oorsprong vinden in het leven van de grote stad, zoals graffiti, hiphopmuziek, rap, break- en streetdance. 

Expertise op het gebied van urban arts of talentontwikkeling

De subsidie kan niet door het urban arts talent zelf worden aangevraagd, maar uitsluitend door een in Nederland gevestigde culturele instelling met expertise op het gebied van urban arts of talentontwikkeling, die zich inzet voor actieve cultuurparticipatie en die het urban arts talent faciliteert bij zijn of haar ontwikkeltraject.
De subsidie moet overigens ten goede komen aan de ontwikkeling van het urban arts talent.

Subsidie

De subsidie bedraagt minimaal € 10.000 en maximaal € 25.000 per project.
De subsidie kan 100% van de totale voor subsidie in aanmerking komende projectkosten bedragen.

Pitch

De aanvrager en het urban arts talent geven na de aanvraag een mondelinge toelichting op de aanvraag in de vorm van een pitch.

Aanvragen subsidie

Ga naar de subsidie.