Kunst, cultuur en media

Tien nieuwe subsidies voor kunst, cultuur en media

Wist je dat we dagelijks research doen naar nieuwe subsidies voor kunst, cultuur en media, en hierdoor een uniek overzicht hebben met subsidies en fondsen? In dit artikel verassen we je met tien nieuwe toegevoegde subsidies en fondsen voor kunst, cultuur en media.

Open Call: BAD award 2018

Award van € 25.000 om opkomende ontwerpers en kunstenaars te stimuleren zich te verdiepen in de wereld van bioart en biodesign, en nieuw werk te produceren in nauwe samenwerking met Nederlandse Life Science-instituten. 

SVDJ Accelerator

Subsidie én coaching voor de ontwikkeling van een journalistieke start-up. Onder leiding van een mentor werk je een half jaar aan een prototype, verdienmodel en doelgroep, De regeling werkt met een Sprint-methode, waarbij per sprint bepaald zal worden hoeveel subsidie nodig is. Voor de ontwikkeling van de prototypes en pilots is in totaal €800.000,- subsidie beschikbaar. 

Creative Twinning 2018-2020

Subsidie voor culturele activiteiten in de grensregio's van de Europese Unie die bijdragen aan sociale verbinding. Per project kan een subsidie van minimaal € 600.000 en maximaal € 1.400.000 worden aangevraagd. Aanvragen via het principe 'first come, first serve'. 

Regeling samenwerking Nederland – Duitsland jonge kunst

Subsidie voor vernieuwende culturele projecten voor, door en met cultuurmakers gericht op het opbouwen van duurzame samenwerkingsrelaties op het gebied van actieve cultuurparticipatie tussen culturele instellingen in Nederland en Duitsland. Je kunt per project maximaal € 20.000 subsidie aanvragen.

Regeling literaire tijdschriften

Tweejarige projectsubsidie voor literaire tijdschriften ten behoeve van auteurshonoraria en redactiekosten. De literaire kwaliteit en inhoud, het tijdschrift als plek voor creatie en reflectie, staan hierbij voorop. Een tijdschrift ontvangt maximaal € 24.000 ofwel maximaal € 12.000 per jaar.

Dijk & Waterfonds

Financiële ondersteuning van projecten die te maken hebben met de beleving van water op. Het kan hierbij gaan om recreatie op of rondom het water, maar ook om cultuurhistorische projecten of projecten op het gebied van landschap. Je aanvraag moet minimaal € 1.000 bedragen.

Subsidieregeling publieksbereik archeologie Zuid-Holland

Subsidie voor archeologische publieksactiviteiten, die leiden tot een beter beschermd, bekend en beleefbaar cultureel erfgoed in Zuid-Holland. Subsidie kan worden verstrekt voor activiteiten, die leiden tot beter beleefbaar en benut archeologisch erfgoed in Zuid-Holland. De subsidie bedraagt maximaal 50% van de subsidiabele kosten tot een maximum van €20.000.

Deelregeling Talentontwikkeling

Werkbeurs van € 25.000,- voor ontwerpers en makers, werkzaam in architectuur, vormgeving of mediatechnologie. De beurs kun je in drie delen gebruiken voor de eigen artistieke en professionele ontwikkeling, de professionalisering van de eigen praktijk en voor presentatiedoeleinden. Je mag niet langer dan vier jaar geleden zijn afgestudeerd. De beurs kan ook door een studio of collectief worden aangevraagd, zij ontvangen dan één beurs.

Subsidieregeling Tel mee met Taal

Subsidie voor in Nederland gevestigde werkgevers voor taalscholing van hun laagtaalvaardige medewerkers. Daarnaast kunnen samenwerkingsverbanden, gemeenten, bibliotheken, jeugdgezondheidszorg en (voor)scholen gebruik maken van deze subsidie voor laagtaalvaardige ouders en activiteiten die gericht zijn op het verbeteren van de taalvaardigheid.

Brand Cultuurfonds Limburg

Financieel ondersteunen van initiatieven van professionele kunstenaars die aan het begin van hun carrière staan en het verstrekken van startsubsidies aan projecten die de culturele ontwikkeling kunnen bevorderen.  Speciale aandacht voor jonge professionals. Je hoeft als initiatiefnemer niet in Limburg gevestigd te zijn, maar je project moet wel een aanwijsbare relatie hebben met Limburg. 

Nog 646 subsidies en fondsen kunst, cultuur en media

Wist je trouwens dat we dagelijks research doen naar nieuwe subsidiemogelijkheden?

Vrijwel dagelijks komen er nieuwe subsidies en fondsen bij voor organisaties en projecten op het kunst, cultuur en media.

Hier kun je het meest actuele overzicht met subsidies en fondsen voor kunst, cultuur en media vinden.