Kunst, cultuur en media

Verbinding door muziek, dans en beeldende Kunst: Subsidiekansen voor jouw organisatie

Verbinding door muziek en dans

Ik heb goed nieuws voor organisaties met een culturele of sociale missie die zich willen inzetten voor het verbinden van kinderen en jongeren door middel van muziek, dans en beeldende kunst. Er is namelijk een interessante subsidie beschikbaar dat projecten op dit gebied financieel ondersteunt. Voor elk project bedraagt de subsidie tussen de € 10.000 en € 35.000. In dit artikel ontdek je alles wat je moet weten over dit mooie initiatief, zodat jij met jouw organisatie de kans krijgt om een impact te maken op de levens van jonge mensen. 

Kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar meer met elkaar verbinden

Het fonds biedt subsidies aan voor projecten die als doel hebben om kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar beter voor te bereiden op hun toekomst en hen meer met elkaar te verbinden.

Hierbij ligt de nadruk op muziek, dans en beeldende kunst als krachtige instrumenten.

Hierbij is er een zekere voorkeur voor projecten waarbij kinderen en jongeren met verschillende leefwerelden op een vernieuwende manier met elkaar in contact komen. Ook worden projecten gestimuleerd die nieuwe doelgroepen weten te bereiken.

Het fonds staat open voor aanvragen van Nederlandse stichtingen, verenigingen, vennootschappen, ondernemingen met een culturele of sociale missie, en andere non-profit organisaties.

Subsidiebedrag en aanvraagprocedure

Voor elk project bedraagt de subsidie tussen de € 10.000 en € 35.000.

Dit biedt een geweldige mogelijkheid om jouw projecten op het gebied van muziek, dans en beeldende kunst naar een hoger niveau te tillen en meer impact te creëren.

Je kunt de subsidie online aanvragen. Zorg ervoor dat je alle vereiste informatie en documenten klaar hebt liggen voordat je begint met de aanvraag.

Tips voor een succesvolle subsidieaanvraag

  1. Zorg voor een helder en concreet projectplan met een duidelijk begin en einde
  2. Toon aan hoe jouw project vernieuwend en/of overdraagbaar is, of hoe het nieuwe doelgroepen weet te bereiken
  3. Werk samen met meerdere partijen en vermeld eventuele cofinanciering
  4. Toon professionaliteit en zakelijke kwaliteit in je projectplan
  5. Leg de nadruk op de ontwikkeling van 21ste eeuwse vaardigheden bij kinderen en jongeren, zoals creativiteit, kritisch denken en samenwerken
  6. Beschrijf helder de aanpak, activiteiten en leerdoelen van het project
  7. Stem de inhoud en de vorm van het project af op de belevingswereld van de doelgroep

Voor meer tips en advies over het aanvragen van subsidie, raden we je aan ons uitgebreide dossier over het aanvragen van subsidie te lezen.

Meer informatie of deze subsidie direct online aanvragen

Help mee de levens van kinderen en jongeren door middel van muziek, dans en beeldende kunst te verrijken en dien jouw subsidieaanvraag in.

Andere subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur

Hieronder vind je een overzicht van andere interessante subsidies en fondsen op het gebied van kunst en cultuur, voor het geval deze subsidie niet helemaal jouw ding is.

Gerelateerde fondsen en subsidies