De zachte activa van je organisatie

We focussen vaak op harde cijfers en tastbare resultaten bij het aanvragen van subsidies. Maar wat maakt jouw organisatie uniek? Dat zijn de "zachte activa", en ze kunnen je aanvraag net dat beetje extra geven.

Wat zijn zachte activa?

Dit zijn de unieke kwaliteiten die je organisatie onderscheiden. Denk aan een sterk leiderschapsteam, een toegewijde groep vrijwilligers, of zelfs je organisatiecultuur.

Het belang van zachte activa

Deze minder tastbare kwaliteiten kunnen je aanvraag menselijker maken en laten zien dat je meer bent dan een set cijfers.

Hoe identificeer je zachte activa?

Brainstorm met je team over wat jullie uniek maakt. Dit kan variëren van management en leiderschap tot toegang tot de media en reputatie.

Wat te doen met deze sterke punten?

Documenteer ze en gebruik ze als aanvullende informatie in je subsidieaanvragen. Ze kunnen je case aanzienlijk versterken.

Jaap’s reflectie

Zachte activa zijn als de kers op de taart van je subsidieaanvraag. Ze kunnen net dat beetje extra zijn dat je nodig hebt om op te vallen. Dus onderschat nooit wat jou uniek maakt!

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!

Meer dan 4800 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten

Jouw eigen persoonlijke dashboard

Alle actuele en relevante informatie onder één dak

Word nu lid

Je bent al lid voor slecht €33,- per maand.
Ja, ik wil nu direct lid worden