Succesverhalen

Subsidieverstrekkers ontvangen talloze aanvragen. Aan het einde van de dag worden de aanvragen met een verhaal dat subsidieverstrekkers raakt onthouden. Probeer dus in je subsidieaanvraag je data te ondersteunen met een succesverhaal. Je kunt alle data van de wereld hebben maar als je er geen beeld bij vormt blijft het abstract. In dit artikel vertellen we je hoe succesverhalen je subsidieaanvraag kunnen versterken en hoe je aan een succesverhaal komt. Overigens kan een succesverhaal ook klein en bescheiden zijn.

Succesverhalen versterken je subsidieaanvraag

Succesverhalen zijn superbelangrijk als je aan de slag gaat met het aanvragen van subsidies. Je kunt namelijk een hele goede subsidieaanvraag hebben gemaakt met allerlei ondersteunende data, maar als de subsidieverstrekkers zich er geen beeld bij kunnen vormen blijft het abstract.

Bovendien maken succesverhalen leuker om te lezen en zorgen ze voor meer betrokkenheid.

Belangrijk om te onthouden
Succesverhalen blijven hangen en kunnen je aanvraag onderscheiden. Aan het einde van de dag worden de aanvragen met een verhaal dat verstrekkers raakt onthouden!

Hoe kom je aan succesverhalen

Succesverhalen kunnen allerlei vormen hebben, en moeten vooral de betrokkenheid met je organisatie en project onderstrepen.

Een interview met zorgcliënten kan bijvoorbeeld een fantastisch succesverhaal zijn, maar een succesverhaal kan natuurlijk ook kleinschaliger zijn.

Een interview met drie generaties voetballers uit één familie kan een fantastisch succesverhaal zijn voor een plaatselijke voetbalvereniging en hiermee de maatschappelijke functie van de voetbalvereniging onderstrepen.

Ook bestaande donateurs of leden kunnen een goede bron zijn voor succesverhalen. Heb je bijvoorbeeld leden die al jarenlang lid zijn, of donateurs die al jarenlang betrokken donateurs zijn? De jarenlange band met je organisatie is een succesverhaal dat prima gebruikt kan worden om de binding van je organisatie of project met haar leden of donateurs te onderstrepen.

Bewaren van succesverhalen

Zorg ervoor dat je alle succesverhalen op één centrale plek bewaart, bijvoorbeeld een gedeelde online map.

De succesverhalen kun je niet alleen gebruiken in je subsidieaanvragen. Je kunt ze ook prima gebruiken voor je blog of nieuwsbrieven.

Verder lezen?

Direct aan de slag met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project

Word ook lid

  • Actuele informatie over bijna 2000 subsidies, fondsen, fiscale regelingen en kredieten
  • Per regeling alle relevante informatie die je nodig hebt, incl. aanvraagformulieren
  • Toegang tot regelingen die je nergens anders kunt vinden
  • Handige dossiers helpen je op weg
  • Dagelijks uitgebreid en bijgewerkt
  • We bestaan inmiddels 15 jaar, en zijn hiermee een van de meest ervaren partijen
  • Je bent al lid voor slechts € 30,- per maand