Je subsidieaanvraag is gehonoreerd: Administratieve stappen

Gefeliciteerd, je subsidieaanvraag is gehonoreerd! Een moment om te vieren, maar ook het moment waarop een nieuwe fase aanbreekt. Deze fase is cruciaal voor het succes van je project en je relatie met de subsidieverstrekker. In dit artikel focussen we op de administratieve stappen die je moet nemen nadat je subsidie is toegekend.

Rapportage

Periodieke updates

De meeste subsidieverstrekkers vereisen periodieke updates over de voortgang van je project. Zorg dat je weet welke milestones je moet rapporteren en wanneer deze rapportages ingediend moeten worden.

Financiële verantwoording

Naast een inhoudelijke rapportage zal er ook een financiële verantwoording moeten zijn. Dit is vaak een gedetailleerd overzicht van de uitgaven, gekoppeld aan de begroting in je oorspronkelijke aanvraag.

Administratieve organisatie

Documentatie

Houd alle bonnetjes, facturen, en andere bewijsstukken goed bij. Deze zul je nodig hebben voor de financiële verantwoording.

Centraal systeem

Overweeg het gebruik van een centraal administratiesysteem waarin alle teamleden documenten kunnen uploaden en bewerken. Dit maakt het makkelijker om alles bij te houden.

Communicatie met de subsidieverstrekker

Proactief zijn

Wees proactief in je communicatie met de subsidieverstrekker. Als er veranderingen zijn in het projectplan, budget of team, informeer de subsidieverstrekker dan zo snel mogelijk.

Vaste contactpersoon

Het is handig om een vaste contactpersoon te hebben bij de subsidieverstrekker. Dit maakt de communicatie persoonlijker en efficiënter.

Nazorg

Evaluatie

Na afloop van het project zal er vaak een evaluatie plaatsvinden. Dit is niet alleen nuttig voor de subsidieverstrekker maar ook voor je eigen organisatie om te leren en te verbeteren.

Dankbetuiging

Vergeet niet om de subsidieverstrekker te bedanken voor de samenwerking en de ontvangen subsidie. Een persoonlijk bedankje kan veel doen voor toekomstige samenwerkingen.

Jaap’s reflectie

Het verkrijgen van een subsidie is een geweldige prestatie, maar het is slechts het begin. Een goede administratie en communicatie zijn cruciaal voor het succesvol afronden van je project en voor een duurzame relatie met de subsidieverstrekker.

Deze informatie bekijken?

Begin direct met het realiseren van jouw ambities. We helpen je met het vinden en aanvragen van financiële middelen voor je organisatie of project!
  • Eenvoudige navigatie: Vind moeiteloos je weg door meer dan 4000 regelingen met ons intuïtieve platform.
  • Real-time alerts: Mis nooit meer een kans met onze gepersonaliseerde meldingen.
  • Effectief beheer: Houd subsidies en fondsen overzichtelijk bij met je eigen dashboard.

Word nu lid

Je bent al lid voor slechts € 33,- per maand!